Liikunnallisessa vauvasirkuksessa vauva ja vanhempi pääsevät harrastamaan yhdessä koulutetun ohjaajan opastuksella. Toiminta etenee vauvan ehdoilla, turvallisuus sekä lapsen kehitys huomioiden.

Vauvasirkus koostuu loruttelusta, vauvoille soveltuvista sirkustempuista, tasapainoharjoitteista ja yhteisestä loppurentoutuksesta. Vauvasirkus on tarkoitettu 4-12kk ikäisille vauvoille. Tunneilla myös aikuinen pääsee halutessaan tutustumaan sirkuksen eri lajeihin. Tunnin kesto on 45 minuuttia.

Vauvasirkuksessa vauva ja vanhempi pääsevät viikoittain tapaamaan muita samassa elämäntilanteessa olevia vauvoja ja aikuisia. Samalla vauvat pääsevät opettelemaan yhdessä sosiaalisia taitoja ikäistensä kanssa. Säännöllisesti toistuva liikunnallinen harrastus opettaa vauvalle myös terveellisiä elämäntapoja.

Vauvasirkuksen tavoitteena on tukea vauvan kehitystä, lisätä vauvan kehotietoisuutta, vahvistaa vauvan ja vanhemman välistä vuorovaikutussuhdetta, sekä lisätä vanhemman varmuutta vauvan käsittelyssä.

Kaikissa sirkus ryhmissämme ovat pienet ryhmäkoot.
Toimimme korona rajoitusten mukaisesti.

Asiakkaiden kokemuksia
Äidin sanoin
” Olin jo pitkään etsinyt meille yhteistä liikunnallista harrastusta ja sitten löysin Vauvasirkuksen.
Me ollaan tykätty Alisan kanssa tästä kovasti. Tunneilla vauvan kanssa tehtävät yhteiset liikkeet, leikit ja lorut ovat olleet kivoja. Vauvan kanssa yhdessä tehtäviä liikkeitä on ollut helppo tehdä kun on tunneilla saanut liikkeisiin hyvät ohjeet. Tunneilla opittujen liikkeiden tekeminen on jatkunut myös kotona. Alisaa naurattaa aina kun teemme yhdessä vauvasirkuksessa opittuja liikkeitä. Alisasta huomaa että hän todella nauttii tästä.”
– Lauriina ja Alisa

Äidin sanoin
“Ollaan Viktorin kanssa tykätty Vauvasirkus harrastuksesta. Me molemmat ollaan saatu täällä paljon lisää rohkeutta. On ollut mukavaa tavata viikoittain täällä toisia äitejä ja vauvoja. Viktor tykkää tosi paljon yhdessä tehtävistä liikkeistä. Viktorista näkee että hän nauttii kaikista yhdessä tehtävistä liikkeistä. Äidillekin tulee hiki vauvaa nostellessa. Tehokasta jumppaa samalla. Ollaan näytetty liikkeitä kotona kavereille ja sukulaisille. Itse olen myös tykännyt laji kokeiluista mitä me aikuiset on saatu tunneilla kokeilla. “
– Heidi ja Viktor

Äidin sanoin
“Ollaan tykätty Vauvaasirkuksesta Veikon kanssa. Kiva kun on tälläinen yhteinen viikoittainen liikunnallinen harrastus missä päästään tapaamaan myös muita äitejä ja vauvoja. Vauvasirkuksessa on ollut meille molemmille mieluista tekemistä. Veikko on tykännyt yhdessä tehtävistä tempuista, sekä toisten vauvojen tapaamisesta. Itse olen myös tykännyt Veikon kanssa temppuilusta, toisten äitien ja vauvojen tapaamisesta, sekä siitä kun tunnin lopussa on päässyt itse tutustumaan sirkuksen eri lajeihin. Veikko on todella aktiivinen poika ja tykkää kokoaja liikkua ja temppuilla, joten tämä harrastus on sopinut meille hyvin. Tällä hetkellä kotona harjoitellaan erityisesti kuperkeikkoja.
– Eveliina  ja Veikko

Tule oppimaan mitä kaikkea hauskaa voit tehdä yhdessä vauvasi kanssa.

Terveisin: Life Circuksen väki